Procedee standard de curăţare şi întreţinere pentru mobilierul împletit din fibre sintetice:

- Curăță cu o cârpă moale umezită cu apă și un detergent lichid slab. Nu folosi agenți de curățare aspri sau abrazivi. Clăteşte cu apă rece pentru a îndepărta murdăria.
- Evită să pătezi mobila cu loțiune pentru plajă sau repelenți pentru insecte. Acestea pot decolora finisajul.
- Înlătură pernele când vremea este umedă sau extrem de caldă.
- Ţesătura diferă în funcție de calitatea ei şi de modul în care este expusă (pe terasaacoperită sau pe cea neacoperită). În cazul expunerii în locuri neacoperite, ţesătura se poate decolora mai repede decât cele expuse în locuri acoperite. Impermeabilitatea țesăturii pernelor de exterior permite picăturilor de ploaie să se scuture imediat, însă acest lucru se referă la ploile de vară, de scurtă durată. Dacă pernele sunt lăsate afară pe perioada unor ploi îndelungate, acestea se vor uda.
- Împletitura diferă în funcție de calitatea ei și de modul în care este expusă (în terasă acoperită sau pe cea neacoperită). În medie, împletitura este garantată pentru utilizare timp de cel puţin 1 sezon.

Curățarea pernelor outdoor:

- Pernele outdoor se usucă aproape instantaneu după ce au fost udate de ploaie, zăpadă, rouă, spălare și alte forme de umezeală.
- Pernele moi sunt gândite să ofere un maximum de confort. Când nu le foloseşti, depozitează pernele în spații interioare uscate și răcoroase. Astfel, le vei păstra în cea mai bună formă.
- Curăță stofele din colecția de terasă și grădină cu regularitate. Înainte de a folosi orice soluţie de curăţare, asigură-te că ai testat-o într-o zonă care nu este la vedere.
- În caz că stofa devine prea murdară, îţi recomandăm să apelezi la curățarea de specialitate. Nu opta pentru curățarea uscată.
- Pernele dedicate mobilierului de terasă și grădină trebuie ferite de ploi și ninsori pentru a evita deteriorarea acestora și pentru a rezista cât mai mult în timp.


Informaţii instrucţiuni şi recomandări pentru mobilierul din lemn de teck:

Lemnul de teck este cel mai potrivit pentru exterior, rezistând mult mai bine la umezeală în comparaţie cu alte tipuri de lemn. Fiind totuşi un produs natural, spre deosebire de împletitura sintetică, necesită o îngrijire mai aparte. Trebuie să cunoști că lemnul de teck, în timp va dezvolta o patină gri ce se datorează oxidării uleiului natural ce se regăsește în fibra sa. Dacă doreşti să păstrezi pe termen lung sau să recapeţi aspectul iniţial al lemnului, îţi recomandăm curăţarea acestuia o dată la 6 luni, cu ajutorul unor soluţii profesionale de curaţat lemn teck. Topurile din lemn de teck nu pot avea un finisaj uniform şi identic 100%. Variaţiile vizibile de culoare se datorează exclusiv fibrei speciale a copacului.

Instrucţiuni pentru topurile de masă din piatră:

Topurile din piatră se vor decolora în timp, dacă sunt expuse în lumina directă a soarelui. Acest proces de decolorare este natural. Pentru a „întineri” un top din piatră decolorat, recomandăm un strat de protecție/amplificator de culoare pentru piatră naturală. De vreme ce nu vei întâlni două pietre naturale identice, variațiile de culoare și amprentă sunt de așteptat și nu constituie obiectul unei garanții. Pentru a preveni petele, șterge repede lichidele vărsate. Curăță topul mesei cu regularitate cu o cârpă moale și o soluție din săpun cu PH neutru și apă.

Instrucţiuni şi recomandări pentru mobilierul din metal outdoor:

Mobilierul din metal outdoor este gândit să necesite întreținere minimală. Te rugăm să urmezi instrucțiunile simple de mai jos:

- Păstrează ramele din aluminiu curate. Nu lăsa murdăria să se acumuleze pe acestea.
- Curăță folosind săpun cu PH neutru și apă. Foloseşte o cârpă moale, neabrazivă.
- Evită submersia. Nu permite ca mobilierul să stea în apă.
- Este recomandat să previi deteriorarea cauzată de îngheț. Pentru a păstra aspectul optim al mobilierului, acoperă-l sau depozitează-l indoor în timpul lunilor de iarnă.

Recomandări pentru pavilioane și umbrele:

-Sfatul nostru este ca, de fiecare dată când nu utilizezi umbrelele de soare, acestea să fie strânse. Astfel, sunt protejate de razele solare.
- De asemenea, în caz de fenomene meteo extreme (furtună, ploaie, vânt puernic) umbrelele trebuiesc protejate și strânse. Când se termină sezonul de vară, pavilioanele trebuie demontate şi depozitate. Altfel, se pierde garanția.


Grătare și accesorii:

Te rugăm să consulţi manualul utilizatorului livrat împreună cu grătarul. Vei găsi acolo toate informaţiile necesare despre modalitatea de utilizare şi întreţinere, precum şi pe cele despre garanţia produsului ales de tine.

IMPORTANT:
Durata medie de utilizare a mobilierului de terasă și grădină este de 2 ani, dacă au fost respectate condițiile de transport, manipulare, depozitare și exploatare.
Pentru a prelungi durata de viață a pieselor de mobilier pentru terasă și grădină se recomandă depozitarea acestora sau folosirea unei huse protecție în perioada lunilor de iarnă.